Kan jeg føre en injuriesag mod mit barns far?

Kan jeg føre en injuriesag mod mit barns far?

Jeg har ligget i en ekstrem hård og altomfattende skilsmisse, hvor barnets tarv ikke på nogen måder er blevet tilgodeset.

Status er, at jeg nu har fuld forældremyndighed, og at far netop har givet afkald på alt samvær.

Han har dog uden dokumentation formået at få hans venner til at anmelde mig for alverdens grove usandheder. Det har betydet, at jeg har mistet alt og mere til incl. mit arbejde.

Jeg mener at have en klokkeklar injurieresag, jeg gerne vil køre for min søns skyld og de falske rygter, der er spredt.

Kan I fortælle mig hvordan jeg starter en injuriere sag og hvilke advokat I kan anbefale til den slags ?

Svar:

Jeg tænker først og fremmest, at det er forfærdeligt, som forældre har det med at opføre sig over for hinanden på værst tænkelig måde.

For dig synes det at være endt med, at du har fået fuld forældremyndighed og er fri for, at dit barn skal i samvær.

Derfor tænker jeg, at du bør bruge din energi på at komme videre og ikke på yderligere kamp i form af en injuriesag. Selvfølgelig ved jeg ikke, hvilke fortrædeligheder han har udsat dig for, eller hvordan han har været skyld i, at du har mistet dit arbejde.

En injuriesag er efter min generelle vurdering slet ikke vejen frem for dig. Hvis du starter noget nu, vil du jo selv direkte være skyld i, at kampen fortsætter. Jeg tænker, at dit barn har brug for ro – og at du har brug for at komme videre i dit liv uden fortsat kamp.

Se mine bemærkninger om injuriesager i forbindelse med en konkret afgørelse her.

Der findes selvfølgelig advokater, som gerne vil medvirke til at optrappe konflikter gennem en injuriesag. De findes på begge flanker (far- og mor-flanken).

Du skal huske, at et svar som dette er baseret på din mail og ikke på en konkret samtale eller viden om din sag. Men det skal være meget, meget groft, hvis du skulle opnå min opbakning til en injuriesag. Jeg tænker også,, at der skal en helt særlig personlig grund til det i givet fald.

Mit råd er derfor, at du skal tænke dig om mere end en gang, før du sætter en injuriesag i gang.

Jeg synes ikke, at jeg kan anbefale dig en bestemt advokat for det tilfælde, at du skulle insistere på at sætte gang i en injuriesag. Men du kan se nogle generelle betragtninger om valg af advokat her.

Med venlig hilsen

Viggo Bækgaard

formand og talsmand for Landsforeningen Børn og Samvær