Om afleveringssted og tidspunkt, når skolen er fysisk Coronalukket

Om afleveringssted og tidspunkt, når skolen er fysisk Coronalukket

Jeg håber, jeg kan få hjælp.

Vi har en højkonflikt sag – kører som rød sag i Familieretshuset. Ifølge forlig skal SF aflevere børn i skole efter endt samvær. Det vil sige kl 8, hvor skolen starter. Det blev telefonisk bekræftet af Familieretshuset  i marts 2020. Skolerne var covid lukkede.

SF afleverede dengang først kl 13. Dengang blev der efter anbefaling oprettet en tvangsfuldbyrdelse sag i Familieretten for at kunne dokumentere, at SF ikke overholdt de juridiske aftaler. Det skulle også bevise dårligt samarbejde, hvilket igen ikke er i børnenes tarv.

SF oprettede juli 2020, sag om forældremyndighed, bopæl og samvær sag på grund af skoleskifte til distriktsskole. SF udøver system vold. Han har anlagt flere sager.

Vi er nu i samme situation som i foråret. Skolerne er covid lukkede. Den 4. januar 21 skal børnene retur fra SF.

Hvad gør jeg hvis SF igen vil bestemme tidspunktet for aflevering af børnene ?

Anlægger jeg en ny sag om tvangsfuldbyrdelse som dokumentation for igen ikke at ville overholde juridiske aftaler samt for også at synligøre dårligt forældresamarbejde. Ville det kunne “bruges” i kommende retssager, i forhold til, at det går udover børnene, når forældresamarbejdet er så dårligt, at selv bagateller skaber problemer ?

Jeg håber på hjælp. Godt nytår

Med venlig hilsen

Mor

Svar:

Skolen er lukket fysisk. Men der undervises jo alligevel på en eller anden måde.

Derfor er mit svar, at der skal afleveres ”i skolen”, hvilket så konkret må betyde hos bopælsforælderen til sædvanlig skolestart.

Konsekvensvurdering vil jeg overlade til din advokat. Du fortæller, at SF har anlagt sag i juli 2020. Den sag kan næppe være afsluttet. Spørgsmålet om, hvordan du mest taktisk griber det an, synes jeg, at du skal vende med den advokat, du formentlig har på sagen.

Helt generelt er det rigtig svært at rådgive om ”taktik” på baggrund af en kort mail som denne. Det samme gælder egentlig også i forbindelse med en enkelt telefonsamtale, selv om det selvfølgelig er lettere, fordi man kan spørge lidt mere ind til problemstillingerne og de faktiske forhold.

Mit råd er næsten altid, at man bør læne sig meget op af den advokat, man har på sagen. Pågældende kender typisk sagen ret detaljeret.

Med venlig hilsen og godt nytår også herfra

Viggo Bækgaard

  1. januar 2021