Barnets tarv i mægling i forældreansvarssager

Barnets tarv i mægling i forældreansvarssager

et juridisk speciale af Michala Sigsgaard Juul

Dette speciale har jeg fået lov til at lægge op af forfatteren. Det er netop forsvaret ved Københavns Universitet med allerhøjeste resultat.

TAK til Michala!

Afhandlingen er overordentlig velskrevet. Den giver et glimrende overblik over, hvad mægling helt grundlæggende går ud på. Den er skrevet på et dejligt flydende sprog, som gør den læsbar både for fagfolk og personer, som bare har lyst til at få forklaret regler og principper.

Der foretages en grundig evaluering over, hvad “barnets tarv” i virkeligheden er. Forfatteren sammenligner særligt den danske fremgangsmåde med den obligatoriske mæglingsordning, man har i Norge.

Refleksionerne om, i hvilket omfang barnet reelt inddrages i både den almindelige sagsbehandling og selvfølgelig særligt i mægling, er meget tankevækkende.

Afhandlingen: specialeafhandling – barmets tarv i mægling i forældreansvarssager

Bilag til afhandlingen: BILAG barnets tarv i mæglint

Da jeg i morges lynlæste afhandlingen, slog det mig, at jeg for ganske nylig har læst en artikel i Ugeskrift For Retsvæsen med overskriften “barnets ret til (at blive fri for) at blive hørt. (U.2018B.83 Caroline Adolphsen). Den indeholder bestemt også en spændende vinkling af problemstillingen om “barnets tarv”.

Vi tager med kyshånd mod specialer inden for vores område. De giver ganske ofte et fremragende overblik – og altid stof til eftertanke.

Viggo Bækgaard

18. september 2018